SKŁADNIKI NA OKOŁO 10 KANAPEK:
- 1 duży, wędzony śledź
- 2 ząbki czosnku
- pół ostrej papryczki chili
- 2 łyżki gęstego majonezu
- 1 łyżka musztardy
- kilka łodyg kwiatów szczypiorku
ZACZNIJ OD ŚLEDZIA, obierz ze skóry, odetnij ogon, pozbądź się większych ości, ja nie obierałam jakoś super dokładnie, przez maszynkę do mielenia mięsa przepuściłam śledzia dwa razy, zadnej ości nie było,
OBIERZ CZOSNEK I OCZYŚĆ PAPRYKĘ z nasion. Jeśli chcesz możesz ręcznie pokroić w drobną kosteczkę i dodać do przemielonego śledzia. Mi się nie chciało i przemieliłam je razem ze śledziem.
DODAJ MAJONEZ I MUSZTARDĘ, może się zdarzyć, że pasta będzie za sucha, wszystko zależy od tego jak tłusty był śledź, wtedy dodaj trochę majonezu. Wszystko wymieszaj, sowicie posyp kwiatami szczypiorku i smacznego.
P.S.: Nie jedz tych kanapek na śniadanie, ryba i czosnek.... sami wiecie ;)
Wow, super niebanalny pomysł :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńCieszę się, że się podoba, smakuje jeszcze lepiej. Pozdrawiam
Usuń