Naleśniki bezglutenowe uwielbiam, dzisiejsze są w wersji wegetariańskiej, ale jeśli chcesz to połóż na nie ulubioną wędlinę, posyp skwarkami, wszystko zależy od Twojej inwencji :)
SKŁADNIKI:
- 500 ml mleka
- 200 g mąki bezglutenowej (w równych proporcjach gryczana, ryżowa, kukurydziana, ziemniaczana)
- 2 jajka
- pół łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki curry
- 20 ml oleju rzepakowego
- hummus
- szczypiorek
- oliwki
- świeży czosnek niedźwiedzi
- papryczki jalapeno
- cebula dymka
- inne dodatki
WSZYSTKIE SKŁADNIKI na ciasto zmiksuj, najlepiej blenderem i zostaw do odpoczęcia na około 20 minut. Miej chwilę dla siebie, przecież gotujesz :)
NALEŚNIKI SMAŻ NA suchej patelni, olej w cieście wystarczy aby naleśniki bezglutenowe nie przywierały. Z tej ilości nasmażysz całą stertę :)
NA NALEŚNIKACH rozsmaruj hummus i połóż czosnek niedźwiedzi orz inne dodatki, naleśniki zwiń i smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz