Szałwia hiszpańska to roślina dająca nasiona chia, prawdziwa skarbica zdrowia, zawierają więcej wapnia niż mleko i mnóstwo kwasów omega 3. Chia wywodzą się z Meksyku i są tam bardzo popularne, nic dziwnego- przeciwutleniacze, witaminy... samo zdrowie
SKŁADNIKI:
-250 ml mleka kokosowego domowej roboty
- 2 kopiaste łyżki nasion chia
- dowolne owoce (ja użyłam ananasa i banana)
- syrop klonowy (jeśli musisz dosłodzić)
WYKONANIE JEST PROSTE jak drut, wystarczy zalać nasiona chia mlekiem kokosowym i wstawić do lodówki na kilka godzin. Chia nasiąkną i zrobią się pyszne. Ja wstawiam na całą noc, pyszne śniadanie czeka na mnie w lodówce :)
DODAJ ULUBIONE owoce, najlepiej sezonowe, nasiona szałwii hiszpańskiej możesz jeść z czymkolwiek dusza- miód, sezam, orzechy, wszystko zależy od Twojej inwencji :) Smacznego!
Też ostatnio robiłam. Jutro publikuję:)
OdpowiedzUsuńCałkiem dobre, chociaż bez boczku, co nie ;)
UsuńBardzo dobre. Agatka zażyczyła sobie jutro na śniadanie, więc dziś też będę mieszać:)
Usuń