- 5 małych, jędrnych cukinii
- 100 gr białego, twardego koziego sera
- papryka czerwona (niekoniecznie)
- 200 ml oliwy (może być więcej)
- 6 dużych ząbków czosnku (zmiażdżyć)
- sól, pieprz
CUKINIE POKRÓJ W PLASTRY około 0,5 centymetrowe. Rozgrzej patelnię grillową i opiekaj je z każdej strony, aby stały się miękkie. Paprykę opiecz w piekarniku i przygotuj jak w tym przepisie.
KIEDY PRZYGOTUJESZ CUKINIĘ I PAPRYKĘ pokrój ser w nieduże kawałki- około centymetrowe sześciany będą ok.
KAŻDY KAWAŁEK CUKINII POSÓL i popieprz, na jeden koniec nakładaj ser kozi i zawijaj. Układaj dość gęsto w naczyniu, co kawałek połóż grillowaną paprykę. Kiedy wszystkie kawałki będą zawinięte całość zalej oliwą wymieszaną z czosnkiem. Przystawka jest idealna na drugi dzień. Smacznego!
KIEDY PRZYGOTUJESZ CUKINIĘ I PAPRYKĘ pokrój ser w nieduże kawałki- około centymetrowe sześciany będą ok.
KAŻDY KAWAŁEK CUKINII POSÓL i popieprz, na jeden koniec nakładaj ser kozi i zawijaj. Układaj dość gęsto w naczyniu, co kawałek połóż grillowaną paprykę. Kiedy wszystkie kawałki będą zawinięte całość zalej oliwą wymieszaną z czosnkiem. Przystawka jest idealna na drugi dzień. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz