SKŁADNIKI:
- 3 duże czerwone papryki
- 100 g białego, dojrzewającego koziego sera
- 4 duże ząbki czosnku (rozgniecione)
- 50 ml oliwy z oliwek
- sól do smaku
- łyżeczka pasty chili
- pół łyżeczki kminu rzymskiego
NASTAW PIEKARNIK NA 200 STOPNI, włóż papryki, piecz około pół godziny. Kiedy będą mocno spieczone (prawie czarne) wyjmij je i włóż do spożywczego woreczka foliowego i szczelnie zamknij.
KIEDY PAPRYKI OSTYGNĄ obierz je ze skóry i oczyść z pestek. Wszystkie składniki umieść w mikserze i zmiksuj na gładką masę. Jeśli pasta jest za rzadka dodaj kilka pokruszonych bezglutenowych krakersów i znowu zmiksuj.
MOŻESZ DO TEJ PASTY Z PIECZONEJ PAPRYKI dodać swoje ulubione przyprawy i zioła, może to być baza do wielu nowych smaków. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz