SKŁADNIKI:
- ziemniaki (duże, klasa B) (jeden ziemniak na osobę)
- kwaśna śmietana
- sól
- szczypiorek
PIEKARNIK ROZGRZEJ DO TEMPERATURY 180 stopni. Ziemniaki bardzo dokładnie wyszoruj i usuń oczka. Przygotuj sos serowy.
ŚMIETANĘ POSÓL DOŚĆ MOCNO i dodaj posiekany szczypiorek. Włóż ziemniaki do piekarnika i piecz około 40 minut, długość pieczenia zależy od odmiany i wielkości ziemniaka, więc zaglądaj do nich od czasu do czasu.
KIEDY ZIEMNIAKI będą prawie gotowe zwiększ temperaturę i podpiecz je delikatnie przez 10 minut- dzięki temu będą miały smak jak z ogniska :)
UPIECZONE ZIEMNIAKI podawaj od razu z kwaśną śmietaną i sosem serowym. Smacznego!
Wyglądaja smakowicie :)
OdpowiedzUsuńI tak smakuje :) polecam przepis i pozdrawiam
Usuń