Wyspy w rejonie morza karaibskiego są ojczyzna rumu. Ten pyszny alkohol może być podstawą pysznych likierów i koktajli. Kiedyś uważany za trunek piratów, rabusiów i handlarzy niewolników. z ciekawostek: nazwa cocktail wywodzi się z XVIII Karaibów, kiedy to słynną rozrywką dla mas były walki kogutów (połączenie słów cock (kogut) i tail (ogon) :)
SKŁADNIKI:
- 250 ml białego rumu
- 250 ml mleczka kokosowego
- 300 ml soku ananasowego
- szklanka pokruszonego lodu
RUM, MLECZKO KOKOSOWE I SOK ananasowy umieść w kielichu blendera, miksuj przez około 30 sekund (powinna pojawić się na powierzchni pianka)
DODAJ POKRUSZONY LÓD i zmiksuj koktajl na gładko.
PINACOLADĘ przelej do kieliszków, udekoruj plasterkami limonki i kwiatami jadalnego storczyka. Smacznego karibskiego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz