SKŁADNIKI:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 cebula posiekana w drobną kosteczkę
- 7 pieczarek obranych i startych na dużych oczkach
- 75 g gorgonzoli
- łyżka majonezu
- łyżka masła
- sól, pieprz
- dymka do dekoracji
NA ROZGRZANĄ PATELNIĘ POŁÓŻ MASŁO, zeszklij cebulę. Kiedy cebula będzie złota zwiększ ogień i dodaj pieczarki. Posól całość i zmaż do momentu kiedy pieczarki całkowicie stracą wodę.
JAJKA PRZEKRÓJ NA PÓŁ, wydrąż żółtka. Żółtka i gorgonzolę dodaj do pieczarek, dodaj sól i pieprz do smaku, ale pamiętaj, że gorgonzola jest słona, dlatego przyprawy dodawaj kiedy już masa będzie dobrze wymieszana.
JAJKA FASZERUJ MASĄ, uważaj żeby przy okazji białek nie rozwalić :) Połóż na talerz, udekoruj dymką, która nie dość, że ładnie wygląda, to jeszcze doda jajkom ostrości. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz