czwartek, 15 września 2016

KANAPKA Z TOSTÓW W BOCZKU (BEZGLUTENOWA)

Kiedyś przy okazji jakiejś ankiety zostałam poproszona o podanie dania z którym się identyfikuję, pomyślałam, że chyba idiota konstruował ta ankietę. Teraz wiem, że pytanie było zasadne, znalazłam takie danie, wymiata. SZTOS


SKŁADNIKI:

-2 kromki chleba (skórki okrojone, kromka w kwadrat)
- jajko sadzone (ścięte tylko białko)
- łyżka ketchupu
- kilka kropli tabasco
-odrobinę cebuli pociętej w piórka
- plaster miękkiego żółtego sera
- 10 plasterków boczku (bardzo cienkie i długie)
- łyżka masła

W CHLEBIE ZA POMOCĄ łyżki delikatnie zrób wgłębienia, tak po prostu delikatnie ugnieć. Na jedne wgłębienie połóż ketchup, tabasco i cebulę i jajko sadzone (jeśli będzie za duże możesz obkroić białko.

KANAPKĘ OWIŃ boczkiem na zakładkę, kiedy będziesz mieć gotową "poduszkę" smaż na rozgrzanej patelni z masłem z każdej strony aż boczek się przyrumieni. Smacznego!



2 komentarze:

  1. O mamo! Dietetyczna to to nie jest, ale ślinka cieknie aż po brodzie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kochana, ja już jedną dziś zjadłam, a mi dalej cieknie :) A dla przyzwoitości na talerzu miałam kawałek ogórka konserwowego :)

      Usuń