niedziela, 25 września 2016

BEZGLUTENOWE GOFRY KOKOSOWE

SKŁADNIKI:

- 1 jajko
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 200 gr mąk bezglutenowych (ziemniaczana, kukurydziana, teff, kokosowa)
- 50 ml oleju
- 200 ml mleka
- łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia


JAJKO UBIJ Z CUKREM do utworzenia się piany, następnie dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj, odstaw na 20 minut, po ty


m czasie masa powinna mieć konsystencję gęstego jogurtu, jeśli jest za gęsta dodaj odrobinę mleka.

W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTUJ gofrownicę- posmaruj delikatnie blaszki olejem i rozgrzej.

GOFRY SMAŻ NA rumiany kolor, gotowe, wystudzone śmiało możesz zabrać do pracy lub szkoły na drugie śniadanie


2 komentarze:

  1. A jak się sprawdza mąka teff w kulinariach? Jest przydatna? Zapraszam na swój blog kulinarny! :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sprawdza się super, polecam :) fajnego masz bloga, będę wpadać :)

      Usuń