SKŁADNIKI:
- 400 gr dzikiego łososia
- 100 ml oliwy z oliwek
- pęczek szczypiorku
- 4 ząbki czosnku (pokrojony w plasterki)
- pęczek koperku
- 2 łyżki soku z cytryny
- pół łyżeczki soli
- pieprz do smaku
ŁOSOSIA POKRÓJ NA nieduże kawałki- najpierw w paski, potem na mniejsze części, posiekaj koperek i szczypiorek, dodaj oliwę, czosnek, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wszystko wymieszaj i dodaj sok z cytryny.
JEŚLI MASZ PAKOWARKĘ PRÓŻNIOWĄ włóż do worka łososia i zapakuj hermetycznie, jeśli nie to umieść go w misce i przykryj folią spożywczą, włóż do lodówki na około 24 godziny.
WYJMIJ Z LODÓWKI godzinę przed podaniem. Smacznego :)
U rybaków jest pyszne
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie. Marynowany łosoś, nawet podawany na surowo jest obłędny - trzeba tylko wiedzieć, w jaki sposób go przyrządzić. Łosoś często gości na moim stole, uwielbiam tą rybę. Szukając innych przepisów z jego udziałem, proponowałbym zajrzeć pod ten adres: https://mowisalmon.pl/recipes/
OdpowiedzUsuńU Macieja "smażalnia dwóch rybaków" w Miedzywodziu. �� sprawdzę przepis czy smak podobny ����
OdpowiedzUsuń