SKŁADNIKI:
ciasto:
- 200 g mieszanki mąk bezglutenowych (u mnie ziemniaczana, ryżowa i kukurydziana)
- 250 ml ciepłej wody
- 5 g drożdży suchych
- łyżeczka soli
- łyżeczka cukru
- łyżeczka tymianku
- 30 ml oliwy
- 1 jajko
farsz:
- 2 duże buraki
- 100 g sera koziego twardego
- 100 ml octu balsamicznego
- pół łyżeczki soli
- świeży tymianek
WSZYSTKIE SKŁADNIKI na ciasto wyrób mikserem na gładko, może się zdarzyć, że będziesz potrzebować więcej wody, każda mąka inaczej chłonie, więc śmiało możesz dolać odrobinę. Ważna jest konsystencja- coś na kształt bardzo gęstego jogurtu.
MISKĘ Z CIASTEM przykryj wilgotną ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 20 minut. W międzyczasie włącz piekarnik na 170 stopni i zajmij się farszem.
BURAKI OBIERZ I POKRÓJ w niewielkie plasterki, w garnku duś z octem balsamicznym i solą aż będą al dente- nóż powinien stawiać opór przy sprawdzaniu. Ser pokrój w plastry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz