sobota, 25 kwietnia 2015

MUFFINY Z RABARBAREM

Sezon na rabarbar rozpoczęty! W ogrodzie rośnie jak szalony, intensywnie kwaśny, idealny do przełamania słodkich smaków. Lubię kompot, ciasto, a dziś z muffinami. Zobaczymy czy jego właściwości lecznicze drugiego dnia to tylko legenda :)

Składniki:

-2 szklanki mąki mix b
-niepełna szklanka cukru
-szklanka maślanki
-jajko
-łyżeczka proszku do pieczenia
-szczypta soli
-4 gałązki rabarbaru
-migdały w płatkach do dekoracji



Wykonanie:

-składniki mokre (maślanka, jajko) i suche (mąka, cukier proszek do pieczenia, sól) mieszamy osobno. Następnie łączymy wszystko niezbyt dokładnie, dodajemy rabarbar, napełniamy foremki do połowy, możesz muffiny posypać migdałami. Wstawiamy do pieca nagrzanego na 180 stopni, pieczemy 20-25 minut. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz