środa, 6 maja 2015

ANANAS Z SZAFRANEM I WANILIĄ

Super prosty przepis na deser z ananasa. Słodki, maślany, no i i dodatkiem szafranu... Czego chcieć więcej? Robi się go w dwie minuty, zjeść można tonę :) Można je podać z lodami albo jako dodatek do ciasta. Polecam leniwym i na diecie :)
























Składniki:

-ananas- 1 sztuka
-szafran- około 15 nitek
-masło- duża łyżka
-wanilia- pół laski, lub kieliszek ekstraktu waniliowego





Wykonanie:

Zacznij od namoczenia szafranu, po prostu zalej go małą ilością ciepłej wody. Następnie obierz i pokrój ananasa. Rozgrzej paletnię, dodaj masło, krótko podsmażaj ananasa, dodaj szafran z wodą oraz ekstrakt waniliowy (lub ziarenka z połowy laski wanilii), zredukuj sos, tyle. Smacznego!

2 komentarze: