środa, 4 marca 2015

Muffinki z borówkami


 Składniki suche:
2 szklanki mąki bezglutenowej (mix B Schär )
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru
Składniki mokre:
2 jajka
180 g jogurtu naturalnego
170 ml mleka
6 łyżek oleju rzepakowego
Dodatkowo:
borówki lub inne owoce sezonowe
Przygotowanie:
W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej wszystkie mokre. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką, aż się połączą. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki wkładamy kilka borówek, następnie wlewamy ciasto do 1/2 wysokości foremki i wciskamy po kilka borówek do każdej babeczki. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

                                

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz