sobota, 31 grudnia 2016

ZAPIEKANE GRUSZKI Z GORGONZOLĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI

Dziś zapraszam Was na przystawkę z serii mało roboty, mało składników, a smak powala na kolana :) Kiedyś jadłam kanapki z takimi składnikami, ale pomyślałam "na chleb trzeba pracować" więc zrobiłam bez ;)


SKŁADNIKI:

- 4 gruszki Konferencje (obrane, przekrojone, wydrążone gniazda nasienne)
- 4 kostki gorgonzoli
- 8 połówek orzechów włoskich
- 8 małych łyżeczek miodu
- 8 łyżeczek czerwonych porzeczek z kompotu
- świeża mięta

NAGRZEJ PIEKARNIK DO 180 stopni, w międzyczasie nadziej gruszki, w miejsca gniazd nasiennych włóż ser, orzech, mód i porzeczki. Przełóż gruszki na blachę wyłożona papierem do pieczenia (i to koniecznie- przypalony miód spędzi sen z powiek Twoim blachom)



WŁÓŻ GRUSZKI DO PIEKARNIKA na około 15 minut, najlepiej będzie jeśli będziesz je obserwować cały czas. Są gotowe kiedy ser się rozpuści, a miód skarmelizuje. Podawaj ciepłe udekorowane miętą. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz